اخبار ویژه
سامانه وثیقه گذاری ( توثیق ) الکترونیکی بانک صادرات ایران

اختتامیه نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس در شاهین شهر برگزار شد + معرفی برگزیدگان

نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس با معرفی برگزیدگان در هر بخش هنری تئاتر به کار خود در شاهین شهر پایان داد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ شاهین شهری | پایگاه خبری شاهین شهر  دوم دی ماه ۱۴۰۳ آئین ️اختتامیه نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس در شاهین شهر برگزار و برگزیدگان آن در کلیه عرصه های حضور معرفی شدند.

عملکرد شاهین شهر در برگزاری رویدادها ، فرهنگ را از مظلومیت رها کرده است 

سید مهدی سیدین نیا ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی اقتباس ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از حضور دکتر جمالی نژاد استاندار محترم اصفهان در این آیین قدردانی کرد و از این حضور به عنوان پشتوانه محکمی برای هنرمندان یاد کرد.

سید مهدی سیدین نیا همچنین تکرار و تعدد رویدادهای هنری در این شهر را نشان از حرکت رو به رشد در عرصه فرهنگ و منشأ اتفاقات خوب و مبارک در شهرستان شاهین شهر دانست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ؛ در حوزه فرهنگ و هنر چهار محور شامل تربیت نیروی انسانی، تولید محتوا، تولید محصول و رویداد دارای اهمیت بیشتری دانست و افزود این چهار مولفه مسیر اصلی حرکت های فرهنگی را مشخص می کند و تلاش شهرداری شاهین شهر در این مسیر را برای رساندن شهر به قله های فرهنگی ستود.

او افزود: شاهین شهر در محور برگزاری رویدادها بسیار موفق بوده است ، هر چند وقتی پای هنر در میان باشد همه این چهار محور تبلور پیدا خواهد کرد.

سیدین نیا با تاکید بر قابل ستایش بودن برگزاری چند رویداد در سال ، افزود : عملکرد شاهین شهر در مسیر توسعه شهری را می توان به نحوی بیان کرد که فرهنگ و هنر را از مظلومیت خود خارج نموده است.

شاهین شهر امروز ؛ شهری آهنربایی است

مهدی جمالی نژاد، استاندار اصفهان نیز در آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس گفت: در ترمینولوژی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری، شهرهای بزرگی در کنار کلان شهرها مطرح هستند که به عنوان شهرهای آهنربایی مطرح اند. این شهرها نقش بزرگ و موثری دارند که شاهین شهر از آن جمله است.

اقوام مختلفی از تمام استانهای ایران در این شهر حضور دارند که ذائقه ها و سلیقه های مختلفی داشته و خواهند داشت.

دکتر جمالی نژاد ادامه داد: شهرهای آهن ربایی که در جوار کلان شهرها حضور دارند برای تعلیم و رشد و تداوم حرکت پویای خود به امنیت نیاز دارند و زیرساخت آن ایجاد امنیت اجتماعی است لذا برای ایجاد این امنیت، باید سرمایه اجتماعی در این شهرها را بالا برد و از این رو نیاز است تا انسجام، وفاق ، همدلی، همگرایی و هم افزایی را افزایش داد.

استاندار اصفهان تصریح کرد: از نگاه من تنها چیزی که می‌تواند این موضوع را محقق کرد و ثبات و مانایی را ایجاد کند شکل گیری برنامه های متنوع است تا بتوانیم میراث معنوی و آداب و رسوم و داشته های مختلف شهر را در کنارهم قرار داده و آنها را معرفی کنیم.

جمالی نژاد افزود: شاهین شهر به شهر رویدادها تبدیل شده است و فکر نمی‌کنم هیچ شهری در کل کشور ما در بازه زمانی کوتاه چندین جشنواره در این مقیاس برگزار کند،

وی ادامه داد : امیدوارم بتوانیم همدلی و هم افزایی را افزایش داده، حس تعلق را در نسل جدید ایجاد کرده و جوانان را با شهر و استان و نظام و دولتمردان خود آشتی دهیم.

استاندار اصفهان تأکید کرد: مهمترین تکلیف ما ایجاد اعتمادسازی و کوتاه کردن دیوار بی اعتمادی است که در این زمینه به برنامه های متنوع نیاز است تا بتوانیم فضای پرنشاط را در شهرها ایجاد کنیم‌. دراین خصوص باید تاکید کرد که مجموعه ای از اقدامات کالبدی و فرهنگی را در شاهین شهر شاهدیم.

جشنواره ملی تئاتر اقتباس ادای دین شاهین شهر به میراث کهن و گرانبهای ایران است

سعید ابریشمی راد ، شهردار شاهین شهر در آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس اظهار کرد: به جرات می‌توان گفت که شاهین شهر ، شهر رویدادهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی در مقیاس ملی است و این موضوع زیبنده شهر دانش و خلاقیت و شهروندان فرهیخته، هنردوست، هنرپرور، با انگیزه و مشارکت جو که همواره در صحنه حضور داشته و حامی و پشتیبان مدیریت شهری اند.

وی با بیان اینکه اساس خلقت، هنر است، افزود: پروردگار عالم برای اینکه توانمندی‌ها و صفات و هنر خود را به منصه ظهور برساند خلق می کند. هنر نوعی اقدام خدایی است. هنر موضوعی مهم و اثرگذار و قویترین و موثرترین ابزار برای انتقال مفاهیم ارزشی در سراسر جهان است و اگر نتوانیم از این ابزار به درستی استفاده کنیم به خود و مردم ظلم کرده ایم.

شهردار شاهین شهر تصریح کرد: در میان همه هنرها ، هنر نمایش به دلیل زنده بودن کاری بسیار دشوار است. این هنر، زبان بیان ناگفته هاست. در تمام کشورها غنی ترین متون ادبی متعلق به متون نمایشنامه نویسی است و ما باید افتخار کنیم که میراث‌دار فرهنگ ارزشمندی هستیم که شکوه این تمدن، جهان را به تعظیم واداشته است. اندیشمندان و ادبای ایرانی در جهان نظیر ندارند و دنیا خود را مدیون این بزرگان می دانند.

ابریشمی راد ادامه داد: نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس با هدف اقتباس از ادبیات کهن ایران سعی دارد غنای ادبی و حکمی ایران زمین را با اقتباس از میراث گذشته و به شکل نمایش برای بهتر درک شدن، به نسل جدید ارائه کند و بیش از هفده استان و ۲۲ شهر در این رویداد ملی حضور داشته اند و ویژگی اصلی جشنواره ملی تئاتر اقتباس این است که آثار ارایه شده به این جشنواره برای اولین بار و برای این جشنواره تولید شده اند.

وی با بیان اینکه جشنواره ملی تئاتر اقتباس ادای دین شاهین شهر به عنوان شهر دانش و خلاقیت به حکمت و ادبیات ایران است و این موضوع، شایسته این شهر است، اضافه کرد: شاهین شهر باید جلوه ای از شکوه تمدن ایران باشد و باید تأکید کرد که شهروند یک پدیده اجتماعی است و در شاهین شهر، شهروندی مصداق بارز و عینی دارد.

ابریشمی راد همچنین گفت: ما بر این باور هستیم که شهر یک کالبد پویا و موجودی زنده است و باید درکنار فعالیت‌های مختلف عمرانی به روح شهر نیز توجه کرد چراکه فعالیت‌های فرهنگی هنری باعث ایجاد انگیزه و تقویت روحیه شهروندان نیز خواهد شد.

شهردار شاهین شهر تأکید کرد: این اختتامیه، آغاز یک راه است و امیدواریم جشنواره ملی تئاتر اقتباس در پیوند میان داشته های نسل نو و تعبیر و تفسیر میراث کهن تداوم یابد و در یادها بماند.

️نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس در شاهین شهر با حضور استاندار محترم اصفهان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ، شهردار، فرماندار، امام جمعه ، مسئولان شهرستان شاهین شهر و جمعی از هنرمندان از استان و سراسر کشور ، دوم دی‌ماه به کار خود پایان داد.

برگزیدگان نخستین جشنواره ملی تئاتر اقتباس :

در پایان آیین اختتامیه از دست اندرکاران جشنواره توسط مسئولان استانی تقدیر به عمل آمد و بنا به رأی داوران بخش نمایش صحنه‌ای شامل شهرام زرگر، شهرام کرمی و رحمت امینی و داوران بخش تئاتر در فضای باز (بیرونی و محیطی) شامل سیروس همتی، محسن سلیمانی فارسانی و حسین فدایی‌حسین و همچنین داوران بخش مسابقۀ نمایشنامه‌نویسی شامل مهدی حامدسقائیان، روزبه حسینی و شهرام احمدزاده ، برگزیدگان هر بخش به شرح زیر اعلام شدند:

در بخش تئاتر در فضای باز (نمایش بیرونی و محیطی): 

 

طراحی لباس:

برگزیده: مهسا خدایی برای نمایش «هر دری یه دردسر»

تقدیر: آدینه رحیم‌نژاد برای نمایش «هچل»

 

پوستر و بروشور:

برگزیده: ندا ربانی‌فر برای نمایش «شیرین و فرهاد»

تقدیر: ساغر تیزرو برای نمایش «چاکرای ریشه»

 

موسیقی:

برگزیده: به طور مشترک، محمد نادری برای نمایش «هچل» و علی خاتمی برای نمایش‌های «قهرمان کیست؟» و «سیاه نمیری سیاه»

تقدیر: فهیمه ملکیان برای نمایش «شپوک شاه»

 

طراحی فضا:

برگزیده: فرامرز غلامیان برای نمایش «چاکرای ریشه»

تقدیر: سعید الله‌یاری برای نمایش «هر دری یه دردسر»

 

طراح و ایده:

برگزیده: مارال ایزدبخش برای نمایش «قهرمان کیست»

تقدیر: به طور مشترک، امیر لطفی برای نمایش «شیرین و فرهاد» و مجتبی خلیلی و مهدی ایروانی برای نمایش «هچل»

 

بازیگری خردسال: 

تقدیر: به طور مشترک، ساغر علامه و هدیه حبیبی برای نمایش «هر دری یه دردسر» و ماهد خطیبی برای نمایش «چوپانلار» و رها پورنیایی برای نمایش «چارکرای ریشه»

 

بازیگری زن:

رتبۀ اول: مارال ایزدبخش برای نمایش‌های «هچل» و «قهرمان کیست»

رتبۀ دوم: مهسا خدایی برای نمایش «هر دری یه دردسر»

رتبۀ سوم: به طور مشترک حسنا قبادی برای نمایش «سیاه نمیری سیاه» و سلسمه سادات‌حسینی برای نمایش «شیرین و فرهاد»

 

بازیگری مرد:

رتبۀ اول: سیدپویا امامی برای نمایش‌های «هچل» و «قهرمان کیست»

رتبۀ دوم: محسن شفیعی برای نمایش «قهرمان کیست»

رتبۀ سوم: به طور مشترک، ارسلان محبی برای نمایش «شپوک شاه» و اکبر خلقی برای نمایش «هر دری یه دردسر»

 

جایزه ویژه کودک و نوجوان: به گروه بازیگران نمایش «پوپانلار» به کارگردانی امید صالحیار اهدا شد.

 

تقدیر گروهی: هیات داوران به دلیل انسجام در اجرا، تمرکز در بازی و خلاقیت در ساخت فضا از گروه بازیگران نمایش «چاکرای ریشه» به کارگردانی علی سنامیری تقدیر کرد.

 

کارگردانی:

رتبۀ اول: جتبی خلیلی برای نمایش «هچل»

رتبۀ دوم: سعید الله یاری برای نمایش «هر دری یه دردسر»

رتبۀ سوم: مارال ایزدبخش برای نمایش «قهرمان کیست»

 

نمایش برگزیده: نمایش «هر دری یه دردسر» به کارگردانی سعید الله‌یاری ازسوی هیات داوران به بخش خیابانی جشنوارۀ بین المللی تئاتر فجر معرفی شد.

 

نمایشنامه‌نویسی:

تقدیر کودک و نوجوان: سیده طاهره حسینی برای نمایشنامۀ «کتابخانۀ آرزوها»

تقدیر دفاع مقدس: آرزو بهرامی برای نمایشنامۀ «تونل»

رتبۀ اول: رضا گشتاسب برای نمایشنامه «بعد از آن باران بر تو بارید»

رتبۀ دوم: لیلا روغنگیر قزوینی برای نمایشنامه «شاتوبریان»

رتبۀ سوم: علی قبچاق برای نمایشنامه «غریب حیدر»

در بخش نمایش صحنه‌ای:

پوستر و بروشور: به طور مشترک، علی حسن‌زاده برای نمایش «سطح مش حسن عمق گاو» و مهدی اسدی‌تبار برای نمایش «بازیابی زخم فراموش‌شده»

موسیقی: علی عقیلی برای نمایش «روز صفر»

طراحی لباس: فاطمه پناهی برای نمایش «روز صفر»

طراحی صحنه: احسان جانمی برای نمایش «دخت شاه»

 

نمایشنامه:

رتبه اول: علیرضا داوری برای نمایشنامه «شنا در منفی صفر درجه»

رتبه دوم: مهدی آشوغ برای نمایش «اندر مسائل پدری که پسرش را کشته بود یا …»

رتبه سوم: به طور مشترک، رحیم رشیدی‌تبار برای نمایش «دیوارخوانی» و احسان جانمی برای نمایش «دخت شاه»

 

بازیگری زن:

رتبه اول: فهمیه خسروی برای نمایش «شنا در منفی صفر درجه»

رتبه دوم: عالیه مبارک برای نمایش «اندر مصائب پدری که پسرش را کشته بود یا…»

رتبه سوم: به طور مشترک، فرناز فتح راضی برای نمایش «بازیابی زخم فراموش شده» و نکیسا رسا برای نمایش «میهمان ماهی»

بازیگری مرد:

رتبۀ اول: حجت یدالهی برای نمایش «شنا در منفی صفر درجه»

رتبه دوم: به طور مشترک، محمد حاج محمدی برای نمایش «مجلس تقلید» و رضا خدادادی برای نمایش «اندر مصائب پدری که پسرش را کشته بود یا…»

رتبۀ سوم: به طور مشترک، جلیل عالی‌پور برای نمایش «روز صفر» و هادی عسگری برای نمایش «میهمان ماهی»

 

کارگردانی:

رتبه اول: مصطفی محمدی دوست برای نمایش «شنا در منفی صفر درجه»

رتبه دوم: مهدی آشوغ برای نمایش «اندر مصائب پدری که پسرش را کشته بود یا …»

رتبه سوم: محمدجواد سجادی برای نمایش «روز صفر»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *