رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع شهرستان کاشان از ثبت جشنواره گلاب گیری کاشان در تقویم رویدادهای ملی ایران به نام روز گل محمدی و گلاب خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری شاهین شهری از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، علیرضا عبدالله زاده امروز ۲۰ اردیبهشتماه، با اعلام این خبر به خبرنگار پایگاه خبری شاهین شهری – شینا ، اظهار داشت : بهمنظور تحقق ساماندهی و حرفهای سازی رویدادهای گردشگری در سند تحول دولت، رویداد گلابگیری شهرستان کاشان در تاریخ ۱۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ و به شماره ۵۰۴۰۴۱۳۲ در سطح بینالمللی در فهرست رویدادهای گردشگری ایران به ثبت رسید.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کاشان با تأکید بر اینکه، گلابگیری،صرفا فرایند تولید گلاب نبوده و رویدادی فرهنگی، آیینی و اقتصادی است ، افزود : مراسم گلاب گیری طی دهههای گذشته به یکی از محورهای اصلی گردشگری بهاری در مرکز ایران تبدیلشده است.
وی همچنین تصریح نمود: گلاب بهدستآمده از دیگهای مسی سنتی، نهتنها بخش مهمی از سوغات این منطقه را تشکیل میدهد، بلکه در آیینهای مذهبی همچون شستوشوی سالانه ضریح ائمه اطهار( ع) و مناسک حج از دیرباز مورد استفاده قرار میگرفته و همچنان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
عبدالله زاده با اشاره به این که شیوه سنتی گلابگیری، همچنان در روستاهای اطراف کاشان حفظ شده و از آن بهعنوان بخشی از «میراث ناملموس ایران» یاد میشود، افزود : این فرایند به صورت آیینی انجام می شود که به صورت گروهی، با چیدن گل پیش از طلوع آفتاب و روشن شدن آتش دیگهای بزرگ آغاز شده و رایحهای دلانگیز را تا طلوع خورشید،به روستاها و شهرهای اطراف میپراکند.
عبدالله زاده تصریح کرد: طی برگزاری جلسه ۸۹۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیماه ۱۴۰۱ ثبت «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی کشور تصویب شده و بر این اساس روز بیستم اردیبهشت ماه به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی ثبت شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کاشان ادامه داد: مراسم گلابگیری در مناطق مختلف شهرستان کاشان از اوایل اردیبهشتماه آغازشده و تا اواسط خردادماه در شهرهایی چون قمصر، نیاسر و برزُک و همچنین در روستاهای اطراف برگزار میشود.
وی ضمن اشاره به اینکه شکوفایی گل محمدی، از نواحی کویری به سمت ارتفاعات است افزود : بنابراین روند الگوی تدریجی شکوفایی گل در منطقه کاشان تدریجی است و این روند و توالی شکوفایی موجب شده که گردشگران در مدت زمان نسبتاً طولانی توانایی بازدید از نقاط مختلف شهرستان و شرکت در آیین گلابگیری را داشته باشند.
عبدالله زاده در پایان ضمن اشاره به گرایش روزافزون خانوادههای شهری به سفرهای کوتاهمدت طبیعتگردی ، تأکید کرد: آیین گلابگیری کاشان به عنوان یکی از معدود آیینهای سنتی است که توانسته پیوندی میان میراث فرهنگی ، اقتصاد و گردشگری برقرار کرده و سهم مؤثری در تقویت اقتصاد محلی، رونق مشاغل خانگی و زنده نگهداشتن سنتهای بومی ایفا نموده و برگزاری این آئین به یکی از برندهای ملی گردشگری فرهنگی ایران تبدیل شده است.