اخبار ویژه
با تیگو 8 پرو e پلاس مجهز به گیربکس پیشرفته DHT برای تجربه نهایت لذت رانندگی آماده شوید!

مرغ باز هم گران شد | پرواز تدریجی مرغ از سبد غذایی خانوارها

پرواز تدریجی مرغ از سبد غذایی خانوارها | برخلاف قیمت مصوبی که توسط دولت برای قیمت مرغ اعلام شد، اما باز به دلایل مختلفی از سوی مرغداران، در چند روز گذشته قیمت مرغ با افزایش قیمت نسبت به نرخ مصوب، عرضه شد.

مرغ گران شد
به گزارش پایگاه خبری شاهین شهری | شینا SHINNA برخلاف قیمت مصوبی که توسط دولت برای قیمت مرغ اعلام شد، اما باز به دلایل مختلفی از سوی مرغداران، در چند روز گذشته قیمت مرغ با افزایش قیمت نسبت به نرخ مصوب، عرضه شد.

بعد از مردمی سازی یارانه ها حداکثر نرخ مصوب هرکیلوگرم مرغ ۶۰ هزار تومان تعیین شد. در واقع امسال قیمت مصوب مرغ نرخ ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان بود که پس از مردمی سازی یارانه‌ها مصوب شده بود و، اما اکنون مدتی است فروش مرغ از این قیمت فاصله گرفته است و مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که در روزهای اخیر قیمت‌ها  از نرخ مصوب عبور کرده است و ۶۲ هزار و ۷۵۰ تا ۶۵ هزار تومان در تهران و از ۶۶ هزار و ۲۰۰ تومان تا ۶۷ هزار تومان در شیراز به فروش می رسد و این در حالی است که بهای مرغ در دیگر استان‌ها تا ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان هم رسیده است.

 

 

افزایش بهای تمام شده تولید برای مرغداری ها

آنچه قابل تأمل است این است که در مقایسه با مهر سال گذشته که قیمت مصوب مرغ ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان بود حالا قیمت مرغ به بیش از ۲ برابر رسیده است و این افزایش قیمت ظاهراً ادامه دار است.

مرغداران می‌گویند به دلیل اینکه هزینه‌های تولید مرغ با گران شدن نهاده‌ها افزایش یافته فروش با نرخ مصوب دولتی برای آن‌ها به صرفه نیست، آن‌ها درخواست کرده‌اند که دولت در نرخ مرغ تجدید نظر کند.

البته قیمت تمام شده مرغ برای مرغداران در کشور بالا و شرایط رقابت با کشور های مانند ترکیه برای صادرات وجود ندارد، هرچند این وضعیت در مرغداران دارای زنجیره ارزش مناسب تری است.

و قابل توجه آن است که صنعت طیور کشور سال‌ها به دریافت نهاده‌های دامی با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومان عادت کرده ولی ظاهراً به خوبی بر روی افزایش بهره وری و ارتقاء ضریب تبدیل در صنایع کار نکرده است.

برخی از راهکارهای پیشنهادی کاهش هزینه تولید برای صنعت مرغداری کشور بدین شرح است که این صنعت نیازمند آن است که تا حد امکان نهاده های دامی مورد نیاز خوراک طیور را داخلی سازی کند و همچنین با زنجیره کردن چند هزار واحد مرغداری کوچک در قالب یک برند می‌تواند هزینه تمام شده را کاهش دهد.

در این خصوص رضا فزونی؛ مدیریت بخش طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه هیچ کاهشی در جوجه ریزی مرغ نداشته‌ایم که بخواهد باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت شود، عنوان می‌کند: جوجه ریزی به اندازه نیاز است و حتی به استان‌های همجوار نیز ارسال می‌شود و افزایش قیمت مرغ ارتباطی به کاهش جوجه ریزی ندارد.

مرغ تولیدی بیشتر از نیاز بازار است 

به گزارش تسنیم، دماوندی نژاد | معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت : ذخایر کافی از مرغ داریم که به استان‌های مختلف ابلاغ شده که ذخایر خود را در بازار توزیع کنند.

رضا فزونی | مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم جهادکشاورزی فارس نیز با اشاره به اینکه روزانه ۵۰۰ تن مرغ کشتار روز در استان تولید و عرضه می‌شود، بیان می‌کند: این میزان نشان می‌دهد که ما مشکلی نداریم و مصرف و نیاز استان ما روزانه بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن مرغ است و مابقی به صنایع و استان‌های همجوار ارسال می‌شود.

وی تاکید می‌کند که تولید ما کفاف نیاز استان را می‌دهد و حتی استان‌های دیگر را هم پوشش می‌دهد.

فزونی با اشاره به اینکه بر اساس عرضه و تقاضا نرخ تعیین مرغ به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده است، خاطرنشان می‌کند: این در حالی است که قیمت تمام شده مرغ به دلیل افزایش قیمتی که نهاده و مصارف مرغ داشته است بیشتر شده است و اینکه بخواهیم مرغ با قیمت قبل باشد همخوانی ندارد.

پرواز مرغ از سبد غذایی خانوارها

دماوندی نژاد | معاون وزیر جهاد کشاورزی هفته گذشته درباره گران شدن قیمت مرغ در بازار گفت: گزارش‌هایی درباره گران فروشی مرغ به هر کیلو گرم ۶۵ هزار تومان داریم اما با توجه به اینکه قیمت مرغ زنده ۴۲ هزار تومان است، حداکثر قیمت این محصول نباید بیشتر از ۶۰ هزار تومان باشد.

مرغداران می‌گویند به دلیل اینکه هزینه‌های تولید مرغ با گران شدن نهاده‌ها افزایش یافته فروش با نرخ مصوب دولتی برای آن‌ها به صرفه نیست، آن‌ها درخواست کرده‌اند که دولت در نرخ مرغ تجدید نظر کند.

همچنین براساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس مشخص شده که ، مصرف مرغ در کشور ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است و وزارت جهاد کشاورزی برآورد می کندکه این کاهش مصرف بیش از ۳۰ درصد باشد و به دنبال توزیع کالا برگ مرغ و تخم مرغ برای بازگشت مصرف به روال قبل خود است.

قیمت تمام شده مرغ زنده ۴۵ هزار تومان است

فزونی | مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم جهادکشاورزی فارس می‌گوید: قیمت تمام شده در حال حاضر ۴۵ هزار تومان برای مرغ زنده است که بر این اساس باید قیمت مرغ بین ۶۵ تا ۶۷ هزار تومان باشد، اما سیاست بر این است که همچنان بر اساس قیمت مصوبه قبل باشد.

به گفته فزونی در این شرایط تولید کنندگان حاضر به فروش زیر قیمت تمام شده نیستند و همین موضوع باعث افزایش قیمت مرغ شده است.

برخی از افزایش قیمت‌ها زیاده خواهی تولید کننده است

فزونی همچنین بخشی از افزایش قیمت مرغ را مربوط به زیاد خواهی تولیدکننده‌ها می‌داند و ابراز می‌کند: در جلسه‌ای که با حضور کشتارگاه‌های مرغ برگزار شد از آن‌ها خواستیم از میزان سود خودشان بزنند تا قیمت مرغ بر اساس قیمت مصوب تطابق داشته باشد و انجام شد.

وی ادامه می‌دهد:، اما باز می‌بینم که عده‌ای از این موضوع تخطئی می‌کنند که در این زمینه افراد و کشتارگاه‌های خاطی به تعزیرات معرفی می‌شوند و برای آن‌ها پرونده تشکیل می‌شود.

مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی فارس عنوان می‌کند: عرضه مرغ بیشتر از قیمت مصوب به تعزیرات معرفی می‌شود و در این زمینه دو کشتارگاه به تعزیرات معرفی شد و در این خصوص سیستم نظارتی وجود دارد کما اینکه باید این حقیقت را هم در نظر بگیریم که قیمت تمام شده مرغ افزایش داشته است.

همچنین خبرگزاری مهر جدول زیر را از متوسط قیمت قسمت های مختلف مرغ در بازار منتشر کرده است، که در خصوص قیمت گذاری مرغ قابل توجه است :

 

عنوان قیمت به تومان
مغز ران ۸۸,۰۰۰
ران مرغ بدون پوست ۷۶,۰۰۰
فیله مرغ ۱۳۹,۰۰۰
کتف مرغ ۵۵,۰۰۰
بال مرغ ۶۸,۲۰۰
ران مرغ با پوست ۵۳,۵۰۰
ساق مرغ ۸۸,۰۰۰
سینه مرغ ۱۲۳,۱۲۰
سینه مرغ بدون استخوان با کتف ۱۱۳,۴۰۰

با پرونده‌های گران فروشی مرغ برخورد جدی می‌شود

در این رابطه غلامرضا سالاری | مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس می‌گوید: زمانی که مجازات برای متخلفی باشد طبیعی است که اگر آن مجازات به اندازه کافی نباشد ریسک تخلف را برای فرد متخلف بالا می‌برد و نمی‌تواند پیشگیری کند.

غلامرضا سالاری عنوان می‌کند: سران سه قوه اخیراً درباره افزایش اختیارات سازمان تعزیرات حکومتی نظری را اعلام کردند و در حالی که قبلاً جریمه تخلفات ۲ تا ۵ برابر بود که با پیگیری وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در حال حاضر جریمه تخلفات ۱۰ تا ۲۵ برابر رسیده است و بر اساس این مصوبه می‌توانم بگویم که جرایم و مجازات‌ها پیشگیری کننده است.

وی در رابطه با پرونده افزایش قیمت مرغ نیز می‌گوید: در حالی که نظارت بر این موضوع بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است که هر پرونده‌ای که سازمان جهاد کشاورزی در این حوزه به تعزیرات بدهد با اشد مجازات با متخلفان چه در کشتارگاه‌ها و چه در بخش اصناف برخورد می‌شود.

سالاری با یادآوری این مطلب که وظیفه سازمان تعزیرات رسیدگی به تخلفات است و نظارت بر اساس نوع تخلف به دستگاه‌های مسئول برمی‌گردد، عنوان می‌کند: در این زمینه با توجه به اینکه قانون به خوبی پیشگیری کننده است می‌توان گفت نسبت به مجازات‌هایی که برای متخلفان در نظر می‌گیریم نسبت به پیشگیری و جلوگیری از وقوع دوباره تخلفات امیدوار باشیم.

 

پایگاه خبری شاهین شهری | شینا SHINNA
کارگروه اقتصادی | ۱۴۰۱/۰۷/۲۱

ارسال مطلب به دیگران :

💡 مطالب پیشنهادی

حسینعلی حاجی دلیگانی / وب سایت شاهین شهری

حاجی دلیگانی: راهی جز واکسیناسیون همه مردم نداریم

نماینده مردم شهرستالن شاهین شهر و میمه و عضو هیات رییسه مجلس گفت: با استقرار دولت مردمی و همچنین مجلسی که آماده همکاری است باید اقدامات اساسی برای اصلاح زیر ساخت های اقتصادی که الان برای مردم مشکلاتی ایجاد کرده، صورت بگیرد. حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس گفت: انتظار داریم در کمترین زمان ممکن نیاز کشور به ۱۲۰ میلیون دز واکسن به هر نحوی تامین شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *