در آستانه ۵۰ سالگی تاسیس شاهین شهر ، طی آیینی با حضور مدیران شهری دو شهر نیشابور و شاهین شهر ، این شهرها به مدت ۵ سال با یکدیگر پیمان خواهر خواندگی بستند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شاهین شهری صبح امروز ( سه شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۲ ) در پنجمین روز هفته فرهنگی شاهین شهر و در آستانه ۵۰ سالگی تاسیس این شهر ، طی آیینی با حضور مدیران شهری نیشابور و شاهین شهر و اصحاب رسانه ، تفاهم نامه خواهر خواندگی دو شهر شاهین شهر و نیشابور توسط شهرداران این دو شهر برای مدت ۵ سال به امضاء رسید.
این جلسه ساعت با حضور “سعید ایرشمی راد” شهردار شاهین شهر، “سید محمدرضا کاظمی طبا” فرماندار شهرستان شاهین شهر و میمه ، “بهرام عمویی” ریاست شورای شهر شاهین شهر ، “نوید توکلی” ریاست اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی شهرستان شاهین شهر و میمه ، “جواد چهر راضی” ریاست اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهین شهر و میمه و برخی اعضای شورای شهر و برخی مدیران شهرداری شاهین شهر به همراه “سید حسن میرفانی” شهردار نیشابور ، “سعید نیرآبادی” ریاست کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر نیشابور ، “حسن یخدانی ” سرپرست سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری نیشابور و “سید مؤمن حسینی” عضو شورای شهر نیشابور ۱۰ صبح در محل سالن جلسات تالار شیخ بهایی شاهین شهر، تشکیل شد.
در طول این آیین فرماندار شهرستان شاهین شهر، رئیس شورای اسلامی شاهین شهر و شهرداران هر دو شهر ضمن تشریح خصوصیتان مدرنیته شهرسازی، دانش پذیری، سرآمدی در عرصه های فرهنگی و هنری و ورزشی و وسعت و تنوع حضور اقوام، امتیازات ویژه صنعتی و اقتصادی شاهین شهر و همچنین قدمت تاریخی، فرهیخته پروری ، تاریخچه و فرهنگ نیشابور، ابراز خرسندی از نتایج پیش روی این تفاهم نامه نمودند.
در متن تفاهم نامه خواهر خواندگی شاهین شهر و نیشابور آمده است:
گزارش ویدیویی آیین خواهر خواندگی نیشابور و شاهین شهر :
شایان ذکر است که خواهرخواندگی قراردادی است بین سران مملکتی یا سران دو شهر که برای ایجاد همبستگی و اتحاد بیشتر انسانی و فرهنگی بسته میشود.
خواهرخواندگی اصطلاحی است که از ادبیات اروپا وارد دیگر کشورها شده و برای نخستین بار در سال ۱۹۲۰ بعد از جنگ جهانی اول این قرارداد بین یک شهر انگلیس و یک شهر در فرانسه منعقد شد و تا سال ۱۹۸۶ ادامه داشت
هدف از این قرارداد پیوند و اتحاد بین شهروندان دو شهری است که دارای منافع مشترک هستند. مفاد این قراردادها موضوعات فرهنگی اقتصادی و بازرگانی و اخیراً ورزشی را شامل میشود
در ادبیات اروپایی خواهرخواندگی به شهرهای دوقلو یا همسان هم گفته میشوند، اما در کشورهای آسیایی و آمریکایی اصطلاح خواهر خواندگی رواج بیشتر دارد.
علت بهکارگیری واژه خواهرخواندگی به این اعتبار است که در بیشتر زبانهای دنیا واژه شهر مؤنث است.
معمولاً دو شهر برای خواهر خواندگی باید دارای تشابهاتی باشند مثلاً دو شهر تاریخی، دو شهر علمی یا دانشگاهی یا دو بندر یا حتی دو سمبل مشترک باشند که این انگیزه را ایجاد کند.
رونق و رواج گردشگری بین دو شهر خواهرخوانده و نامگذاری متقابل نام خیابانهایی به نام شهر خواهر خوانده از جمله نتایج اعلام خواهرخواندگی شهرها است.
شهر نیشابور تا قبل از این تفاهم نامه با ۱۱ شهر زیر نیز پیمان خواهرخواندگی بسته است:
- خوی، ایران: از ۶ اکتبر ۲۰۱۱
- قونیه، ترکیه: از ۶ اکتبر ۲۰۱۱
- حیدرآباد در پاکستان
- غزنی، افغانستان: از ۲ ژانویه ۲۰۱۳
- کاشان، ایران: از ۳ اوت ۲۰۱۴
- بسطام، سمنان، ایران: از ۱۴ آوریل ۲۰۱۵
- مراغه، ایران: از ۱۸ مه ۲۰۱۵
- اصفهان، ایران: از ۱۹ مه ۲۰۱۵
- شاهرود، ایران: از ۱۴ آوریل ۲۰۱۶
- تولوز، فرانسه از ۳۰ آوریل ۲۰۱۶ (پیمان اولیه)
- بم، ایران: از ۱۴ فوریه ۲۰۱۷