جواد چهر راضی | ریاست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهین شهر و میمه اظهار کرد: این شهرستان دارای آثار تاریخی ارزشمندی است که قنات مزدآباد میمه و قنات وزوان به ثبت جهانی رسیده است. همچنین تا کنون ۲۵۰ اثر تاریخی در شهرستان شناسایی شده که از این تعداد ۵۰ اثر تاریخی شامل مسجد، کاروانسرا، خانه، امامزاده و قنات به ثبت ملی رسیده و ۱۱ اثر نیز جز آثار ناملموس ملی است.
وی با بیان اینکه سعی شده به ظرفیت های گردشگری شهرستان افزوده شود، گفت: در حال حاضر سه موزه مردم شناسی میمه، موزه فروتن گز و موزه آزادی فر شاهین شهر، یک مسافرخانه و یک هتل، دو مهمان پذیر، چهار اقامتگاه بومگردی، یک منطقه نمونه گردشگری (کاروانسرای مادر شاه مورچه خورت)، پنج دفتر خدمات مسافرتی، یک مجموعه گردشگری (کوهستان کلهرود)، سه کمپینگ گردشگری (میمه، وزوان، شاهین شهر)، چهار مجتمع خدماتی و رفاهی بین راهی، روستای سه و روستای کلهرود، دو کاروانسرای نامزد ثبت جهانی از جمله ظرفیت های گردشگری شهرستان شاهین شهر و میمه است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهین شهر و میمه افزود: مسجد جامع گز، قنات جهانی مزدآباد میمه و قنات جهانی وزوان جز مهمترین آثار تاریخی شهرستان محسوب می شوند. اخیرا پایاب قنات مزدآباد احیا شده و گردشگران می توانند در عمق ۲۰ متری زمین آب قنات را مشاهده کنند و با مهندسی قنات آشنا شوند.
چهر راضی تصریح کرد: همچنین قلعه مورچه خورت به مساحت ۳ هکتار یکی از آثار ارزشمند تاریخی شهرستان شاهین شهر است که گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. خانه ادیب، مسجد جامع گرگاب، حمام ونداده، امامزاده شاه نعمت الله گز، امامزاده یوسف روستای سه و امامزاده سید صالحه خاتون از دیگر مکانهایی هستند که جاذبه توریستی محسوب میشوند.
وی ادامه داد: آثار تاریخی با توجه به اینکه از مصالح سنتی آسیب پذیر تشکیل شدهاند به صورت مستمر نیاز به مرمت و نگهداری دارند. کاروانسرای چاپارخانه مورچه خورت، مسجد و حمام چهارمحال کلهرود و خانه های تاریخی ثبت شده نیاز به مرمت اضطراری دارند که مرمت این آثار حداقل به یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهین شهر و میمه به اهمیت « گردشگری قنات » اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه گردشگری قنات بسیار نوپا است و این امکان در شهرستان با وجود دو قنات جهانی میسر است باید از این ظرفیت استفاده شود، چرا که بدون شک گردشگران بازدید منحصر بفردی را تجربه خواهند کرد.
چهر راضی به کمبودها و مشکلات اداره میراث فرهنگی شهرستان اشاره و تصریح کرد: نداشتن فضای اداری مناسب جهت تکریم ارباب رجوع، کمبود نیروی انسانی، کمبود خودرو و کمبود اعتبارات از جمله این مشکلات است.
وی به حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: در شاهین شهر و میمه رشته خاص صنایع دستی به صورت ویژه نداریم اما ۵۰۰ هنرمند در رشته های صنایع دستی شامل میناکاری، قلم زنی، مینیاتور، چرم دوزی، فیروزه کوبی، معرق منبت، گلیم بافی، ساخت زیورآلات، سفالگری، تذهیب و بافتنی های سنتی مشغول فعالیت هستند که کارت صنایع دستی تولید انفرادی برای آنان صادر شد. همچنین، ۶ مجوز تولید کارگاهی صنایع دستی صادر شده و برای پشتیبانی بهتر از هنرمندان، وام و تسهیلات مناسب را برای آنان فراهم کرده ایم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهین شهر و میمه خاطرنشان کرد: در این شهرستان یک نفر از هنرمندان دارای نشان ملی صنایع دستی در رشته میناکاری است و این اداره با تشکیل کلاسهای صنایع دستی نسبت به آموزش های اولیه صنایع دستی اقدام کرده است.
همچنین بخوانید:
افتتاح بخش تاریخی موزه مردم شناسی شاهین شهر(در یک برگه جدید مرورگر باز میکند)
شاهینشهر و میمه بیش از ۵۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست میراث ملی دارد